BARN

Bamsegympa
”Att ha kul, i lek och rörelse tillsammans med kompisar, att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta – det är Bamsegympa.”

På bamsegympan gör vi mycket roliga saker. Vi balananserar som Vargen, hoppar och springer som Lilleskutt, tränar styrka som Bamse, klurar med klurigheter som Teddy, tränar på smidighet som Brum, kastar och fångar som Nallemaja och övar avslappning/vila som Skalman.Eller vad sägs om ”Vänskapsbanan”, ”Hämta dunderhonung”, ”Lilleskutts hopp och spring bana” m.m. Till dessa härliga timmar spelar vi speciell Bamsemusik som är medryckande för alla i gymnastiksalen. En eller två ledare är med vid varje tillfälle och påhejande föräldrar får gärna vara med som bärhjälp och assisterande ledare.

Bamsegympans ledare är utbildade, men behöver bli fler. Hör av dig om du är intresserad av att kostnadsfritt bli en av de duktiga ledarna.

Kontaktperson: Ulrika Brännholm Johansson 070-208 39 11

___________________________________________________________
Barnens Dundret Runt

I anslutning till Dundret Runt anordnas Barnens Dundret Runt på Hellnerstadion, Dundret. Första loppet arrangerades 1991. Barn från 3 år och uppåt med god skidvana åker 2,5 km lätt kuperad terräng. Efter halva loppet finns en saftkontroll. Vid målgång delas diplom ut, sedan barnens eget After Ski med fika. Var med du också! Här kan du anmäla dig och läsa allt om Barnens Dundret Runt.

___________________________________________________________

Dundrets förskola ”I ur & skur”

Förskolan ligger fint belägen i en lägenhet på området Rallarrosen i Gällivare. Skogen och naturen finns precis utanför dörren. Det är där vi spenderar större delen av vår verksamhet. Kliv i skidorna på farstubron eller gå rakt ut och plocka lite smarriga blåbär.

Vi är ett föräldrakooperativ med barn i åldrarna 1-5 år och bedriver vår verksamhet i enlighet med Friluftsfrämjandets ”I Ur och Skur”-pedagogik. Det innebär att vi vistas utomhus en stor del av dagen. Vår starka vision är ”Ett upplevelsebaserat lärande för en hållbar utveckling.”

Maten är väl tillagad av närproducerade och egenodlade råvaror. Vi arbetar aktivt med miljön och vill ge barnen ett ekologiskt synsätt och miljömedvetenhet. Dessutom vill vi såklart hjälpa till att stärka barnens intresse för friluftsliv och utomhusaktiviteter som de har med sig hela livet.

Det finns så mycket roligt att berätta om förskolan att den behöver en helt egen sida. Klicka här!

9 thoughts on “BARN

  1. Hej, kommer ni att ha Bamsegympa under 2017? Eller någon annan aktivitet som är lämplig för en
    2,5åring?

Ställ en fråga:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s