Medlemsaktiviteter

Rallarstigen 20 augusti 2015

En härlig tur längs Rallarstigen i underbart väder. Inga Björnar i sikte.

Från vänster Barbro Juuso, Lena Hillblom, Åsa Berglund, Gunilla Olofsson, Carin Hillblom, Cecilia Jönsson

 rallarstigen 20aug15

På torsdag 20 aug är vi några främjare som tänkte gå eller springa en bit längs Rallarstigen. Häng med. Start kl 18.00 där Rallarstigen startar, dvs en bit efter femman parkeringen efter Porjusvägen. Mål Abborträsk. (ca 10 km) Vi kommer att ha bil i Abborträsk så vi kan hjälpas åt med skjuts tillbaka för den som behöver. Tag med eget fika om du vill fika vid målet. Behöver du skjuts eller undrar över nåt så kan man ringa mig, Barbro Juuso 072-7348608. Häng med.

 

Snöskor, söndag 29/3

Hej medlemmar! På söndag gör vi en gemensam tur på Dundret med snöskor. Du får låna snöskor av föreningen/ Nikka Suorra genom mig. Stavar med större trugor och rejäla skor alt kängor har du själv. Deltagare min 4-max 10.

Turen startar kl.10.00 från Björnfällans parkering vid Himlatorget. Vi går upp mot D-backstoppen och vidare till Dalstugan alt Fjällstugan. Ta med fika. Tips- det blir varmt uppför och blåsigt mot toppen.

Anmälan till Cecilia Jönsson 070-2526266 senast fredag 27/3.På torsdag 20 aug är vi några främjare som tänkte gå eller springa en bit längs Rallarstigen. Häng med. Start kl 18.00 där Rallarstigen startar, dvs en bit efter femman parkeringen efter Porjusvägen. Mål Abborträsk. (ca 10 km) Vi kommer att ha bil i Abborträsk så vi kan hjälpas åt med skjuts tillbaka för den som behöver. Tag med eget fika om du vill fika vid målet. Behöver du skjuts eller undrar över nåt så kan man ringa mig, Barbro Juuso 072-7348608. Häng med.

Helg fjälltur Saltoluokta – Sitojaure tur och retur. 20-22 mars

 

Jag tänkte göra en kortare skidtur denna helg och gör den gärna i sällskap med några fler. Jag är inte utbildad Fjälledare och väljer därför en helgtur som har vinterrösad led. Däremot har jag erfarenhet av ett flertal egna vinterturer.

Är du intresserad?

OBS begränsat antal platser.

 

Avfärd Fredag 20 mars från Gällivare till Saltoluokta med bil. Förslag att vi försöker samåka.

Vi parkerar vid Kebnats och tar en kortare skidtur över isen på ca 4 km.

Övernattning i Saltoluokta pris billigaste alternativet 350 kr ( om man är STF medlem= Svenska turistföreningen).

Lördag morgon följer vi Kungsleden mot Sitojaure ca 19 km. Ca 5-7 tim beroende på föret, ork och åkförmåga.

Övernattning i Sitojaurestugan, 350 kr för STF medlem.

Söndag återresa 19 km tll Saltoluokta – Saltoluokta ca 4 km

Sedan hemfärd till Gällivare.

 

Medtag: Turskidor, pjäxor, stavar, stighudar alt bra fäste, ryggsäck eller pulka väljer du själv. Skavsårsförband (även förebyggande). Pannlampa.

Sovsäck (sommarsäck tillräckligt eftersom det finns täcken i stugorna). Ligg/sittunderlag då vi stannar och rastar och som nödutrustning.

Snöspade, vindsäck finns att låna om du inte har.

Termos, nåt att dricka ur. Äta med. Mat, se nedan.

Bra att ha eget men det finns; karta och kompass.

 

Mat: Frukost för 2 dagar.

Lunch för 2 dagar, det kan t.ex vara varma koppen och smörgås, keso, kokt ägg, nudlar eller nåt som känns enkelt att fixa på fjället. Kaffe och eller the.

Middag för 2 dagar. På Fredag lagar man till eller värmer sin middag servicebygganden. Där fixar man även sin frukost och gör i ordning för lunch.

Middag 2 tillagas och äts i Sitojaure.

I Saltoluokta sover man i flerbäddsrum. Saltoluokta är en fjällstation, där finns toalett, dusch, bastu, restaurang, liten affär, servicebyggnad för matlagning.

I Sitojaure bor man också i flerbäddsrum. Där finns utedass, gasolspis och vedkamin. Vi hjälps åt med att hämta vatten, elda, klyva ved mm, dvs mer primitivt. Man lagar alltså mat på gasolspis, vilket gör att jag rekommenderar er att inte laga till nåt långkok.

OBS! Begränsat antal platser.

 

Eftersom det är begränsat med sovplatser både i Saltoluokta och Sitojaure måste man boka platser snabbt. Tyvärr blev det lite kort om tid Mitt tips är att du själv går in på Svenska turisföreningen.se Webb och bokar plats i Salto och köper plats i Sitojaure. Man får nämligen inte betala i stugorna med kort. För anmälan och frågor ring mig Barbro Juuso 072-7348608 eller maila barbro.juuso@gmail.com

 

Ställ en fråga:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s